Introductiedagen nieuwe brugklassers Nuborgh College Veluvine Nunspeet

Na een mooie en welverdiende vakantie heeft Nuborgh College Veluvine haar deuren weer geopend voor het personeel en de leerlingen. Voor de leerlingen van klas 2, 3 en 4 is het begin van het nieuwe schooljaar gesneden koek, zij zijn dan ook snel weer begonnen met de lessen die op het rooster staan. Naast deze oude bekenden, is er deze week ook een groep van 145 brugklassers begonnen aan hun loopbaan bij Nuborgh College Veluvine.

Het jaar werd voor de brugklassers geopend met een jaaropening in de Rabozaal van Veluvine door directeur Henk Zwart; hij sprak over de zonnebloem. De zonnebloem volgt het licht. Jezus is voor ons het Licht voor de wereld; laten wij hem volgen. Elke leerling kreeg een zonnebloem met een kaartje waarop een boodschap meegegeven werd: “Laat ook in het schooljaar 2015-2016 je oog gericht zijn op Jezus”.

Voor de nieuwe leerlingen geldt natuurlijk dat de eerste dagen extra spannend zijn: een nieuwe school, verschillende docenten, elk uur een ander vak en natuurlijk een nieuwe klas met veel nieuwe gezichten! Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, kregen de leerlingen een mooi introductieprogramma aangeboden namens de teamleiders Woutera Postma en Ilonka Donker. Samen met de mentor leerden de brugklassers de school kennen en kregen ze een indruk van hun nieuwe klas. Naast de praktische zaken was er voldoende tijd om leuke dingen met elkaar te doen, zodat iedereen elkaar wat beter kon leren kennen. De leerlingen begonnen, traditiegetrouw, aan een overheerlijke pannenkoekenmaaltijd waarvan zij ontzettend hebben genoten. Daarnaast stond er ook een sportdag op het programma waarbij de brugklassers zich van hun beste kant hebben laten zien. Tijdens het sporten is er hart geknokt en gestreden! Naast het sporten waren de leerlingen ook druk bezig met een Graffiti workshop; wat kwamen daar een mooie dingen uit! De introductiedagen werden afgesloten met een actieve dansworkshop; hier kon iedereen zijn beste ‘moves’ laten zien op hiphopmuziek.

Vrijdag 28 augustus gingen de eerste lessen voor de kersverse brugklassers van start.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-