Keurmerken voor uitstekende zorg voor pasgeborenen in ziekenhuis St Jansdal Harderwijk

Op dinsdag 8 september heeft het Moeder&Kind Centrum van het St Jansdal twee keurmerken ontvangen; het Neokeurmerk en een tweede hercertificering van het borstvoedingskeurmerk. Een bevestiging dat het Moeder&Kind Centrum uitstekende zorg voor pasgeborenen biedt. Zorg die bovendien past bij de behoefte van ouders en hun pasgeboren kindje.

Het Neokeurmerk is een initiatief van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC). De vereniging zoekt ziekenhuizen met de WOW-factor, Wat Ouders Willen. Zij stimuleert ziekenhuizen om zorg te leveren die past bij de wensen van ouders. Het St Jansdal is het elfde ziekenhuis dat het keurmerk ontvangt.

Familiegericht
“Warm en aandachtig. Zo waarderen ouders de zorg voor hun kinderen in het St Jansdal”, aldus Gert Jan van Steenbrugge, directeur van de VOC. “De zorg op de couveuseafdeling is zeer familiegericht: ouders zijn van harte welkom om er hun ouderrol te vervullen, om hun kind te leren kennen en om het te ondersteunen bij onderzoek en behandeling. Het St Jansdal Ziekenhuis is een van de eerste ziekenhuizen waar de kinderarts iedere dinsdag visite loopt bij de kinderen, zodat ouders deel kunnen nemen aan het overleg.”

Veel aandacht voor huid-op-huid contact
Het tweede keurmerk is een tweede hercertificering van het WHO/UNICEF certificaat Zorg voor Borstvoeding. Dat betekent dat het St Jansdal onder andere voldoet aan de strenge richtlijnen rondom het borstvoedingsbeleid, het in dienst hebben van lactatiekundigen, het geven van voorlichting aan alle zwangeren en rooming-in. Het St Jansdal ontving een groot compliment  over het zoveel mogelijk nabootsen van een natuurlijke bevalling na een keizersnede. “Het operatieteam schenkt – samen met de verpleegkundige van de afdeling die bij de ok aanwezig is – veel aandacht aan het huid-op-huid contact tussen moeder en kind direct na een keizersnede”, aldus stichting Zorg voor Borstvoeding, die het certificaat uitgeeft.

Het St Jansdal is blij met de behaalde resultaten. “Deze keurmerken zijn een kroon op jullie werk en prestaties. Daar zijn wij als organisatie trots op”, zei Albert Arp, voorzitter Raad van Bestuur in zijn dankwoord tegen de medewerkers.

 

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-