Koninklijke Onderscheiding mevrouw G.E. Verhaart-Van Geenen Gymvereniging Nunspeet

Op dinsdag 15 december 2015 heeft burgemeester Van Hemmen een Koninklijke Onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) uitgereikt aan mevrouw G.E. Verhaart-Van Geenen, ter gelegenheid van haar afscheid als leidster bij de Gymvereniging Nunspeet. Mevrouw Verhaart heeft zich door haar vrijwilligerswerk sinds 1970 voor diverse maatschappelijke taken ingezet. De uitreiking vond plaats MFA Veluvine te Nunspeet.

Sinds 1970 geeft mevrouw Verhaart les bij Gymvereniging Nunspeet. Gedurende deze tijd geeft zij enthousiast bewegingsonderwijs aan vele generaties Nunspeters. Zij zorgt ervoor dat de inwoners van Nunspeet van alle leeftijden kunnen blijven bewegen. Het opleiden van jeugdleden van de Gymvereniging Nunspeet tot assistenten en lesgevers doet zij tijdens de lessen bij de vereniging.

Mevrouw Verhaart is vanaf 1970 ook lid van de wedstrijdcommissie. Hiervoor helpt zij bij het organiseren van de wedstrijden uit naam van de vereniging: indeling deelnemers, organiseren juryleden, medailles regelen, catering en zaal (in)huren, toestellen verhuizen e.d. De aanvragen vanuit de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) om wedstrijden te houden en de clubkampioenschappen van de vereniging zelf, regelt zij. Als bondslid voor het bestuur van de Springgroep KNGU Oost is zij van 1995 tot 2003 actief geweest.

Sinds 1970 helpt mevrouw Verhaart met het jaarlijks organiseren van de deelname van de jeugdleden van de gymvereniging aan de avondvierdaagse in de gemeente Nunspeet. Zij heeft jarenlang meegelopen als leidster en sinds twee jaar verzorgt zij de catering en helpt zij de organisatie met het inschrijven van de groepen.

Mevrouw Verhaart is één van de personen van de Gymvereniging Nunspeet die heel belangrijk is voor de historie van deze vereniging. Zonder haar zou alles er heel anders uit hebben gezien: zij is een drijvende factor en tegenwoordig een nestor op haar vakgebied. Op 15 december 2015 neemt zij afscheid als lesgever bij de Gymvereniging Nunspeet, maar verdwijnt zeker niet uit beeld doordat ze organisatorische zaken zal blijven oppakken.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-