Leden Scouting Nunspeet winnen prijs grootste vossenjacht van Nederland

Scouting, dat is toch knopen leggen, fikkie stoken en hutten bouwen? De vijtiende Jotihunt van Scouting Gelderland (Jamboree on the Internet) die afgelopen weekend werd gehouden rekent af met die vooroordelen. In het ‘zenuwcentrum’ in Arnhem zaten twee zeskoppige teams achter laptops. Ze hielden op afstand de grootste online vossenjacht van Nederland in de gaten, die 30 uur non-stop duurde. Een recordaantal van 2000 jongeren deed mee, van 66 verschillende Scoutinggroepen in Gelderland.

“Dit is een vossenjacht 3.0” legt een van de vrijwilligers uit. Hij laat zien hoe via een speciaal opgezette site opdrachten en aanwijzingen over de locatie van de vossenteams worden verstuurd. Alsof je in een computergame zit. Alleen speel je dit spel niet alleen online, maar als de aanwijzingen zijn ontcijferd, trekken de Scouts erop uit om de ‘vossen’ te pakken te krijgen. De vossen geven de jagers een code die, eenmaal ingevoerd in computer, punten oplevert.

Scouting schudt met dit spel het duffe imago van zich af. Je moet wel buiten willen ravotten, maar tegenwoordig zijn Scouts bijvoorbeeld ook bezig met WhatsApp en Internet. Het thema van de Jotihunt was Star Wars. Een voorbeeld van een opdracht is het maken van een lipdub die vervolgens moest worden gedeeld via YouTube. Ook moest onder andere de robot R2D2 worden nagebouwd en waren er diverse foto-opdrachten.

Bij Scouting Nunspeet was een flinke groep mensen van 15 jaar en ouder met veel plezier en enthousiasme dag en nacht actief bezig met het oplossen van de hints, het uitvoeren van de creatieve opdrachten en het jagen op de vossen.

Speciaal was, dat er ook kon worden gejaagd op een vossenteam bestaande uit leden van Scouting Nunspeet: Patrick Lunenborg, Rudie Groothedde en Roy Marissen. Het Nunspeetse team heeft van 12 uur ’s nachts tot 3 uur ‘s middags ongeveer 75 kilometer te voet afgelegd en wist vele hunters om de tuin te leiden. Een hele mooie prestatie, waarmee zij de vossenprijs voor de tweede speelhelft hebben gewonnen. (Héél) moe, maar voldaan kunnen alle deelnemers terugkijken op een super geslaagd weekend.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-