Nieuw voertuig voor First Responderteam brandweer Elspeet

Het Elspeetse FRB-team (First Responder Brandweer) heeft een nieuw voertuig. Uit handen van Frans Greive van Mercedes Nederland ontving burgemeester Van Hemmen de sleutels van de nieuwe auto, hij gaf ze gelijk door aan de leden van het FRB-team.

Het team bestaat sinds 2006 uit vrijwilligers van de Elspeetse brandweer. Na een melding van hartfalen in Elspeet en Vierhouten rukken ze direct uit, en zijn met een AED meestal eerder ter plaatse dan de gewaarschuwde ambulance. “Dit team vervangt beslist niet de ambulance” benadrukt burgemeester Van Hemmen, “het is een aanvullende voorziening voor die plaatsen waar de aanrijtijd van de ambulance meestal iets langer is dan in bijvoorbeeld Nunspeet. Bij hartfalen worden de ambulance en dit team altijd gelijktijdig gealarmeerd”.

Het oude voertuig (uit 2000) was aan vervanging toe. De Elspeetse brandweervrijwilligers zijn blij met het nieuwe voertuig. Vooral omdat vanwege meer bodemvrijheid de wagen zich ook op onverharde paden en wegen thuis voelt.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-