‘Spetterende’ afsluiting Scoutingseizoen Scouting Nunspeet

Afgelopen zaterdag sloot Scouting Nunspeet het Scoutingseizoen ‘spetterend’ af: overal was wel iets te doen met water. Niet zo gek met het extreem zomerse weer van die dag. Ook werden de zomerkampen voorbereid, die de echte afsluiting van het seizoen vormen. De kinderen gaan vanaf volgende week op kamp op verschillende plaatsen binnen en buiten Nederland.  

De jongste kinderen, de Bevers, gingen onder leiding van Sterre Stroom met een kruiwagen vol spullen op pad naar het veldje bij de Kattenvijver. Daar beleefden ze een avontuur waarbij vissen gered moesten worden. Dat werd lekker kliederen met water. Natuurlijk kon een lekker ijsje en een beker limonade niet ontbreken deze dag.

Zowel de Welpenjongens als Welpenmeisjes hebben zich prima vermaakt met allerlei waterspelletjes zoals Watertwister, flessenvoetbal en elkaar natspuiten met waterpistolen. Uiteraard hoort een echt watergevecht er dan ook bij! Ondertussen heeft de leiding alle spullen klaargezet voor hun gezamenlijke zomerkamp naar ’t Harde dat van 13 t/m 17 juli plaatsvindt.

De Verkenners hebben vorige week de spullen voor hun zomerkamp al klaargezet en waren nu te vinden bij de Zandenplas, waar zij verkoeling zochten. De leiding had een mooi plekje op de heuvel in de schaduw gevonden waar de jongens koude limonade konden krijgen.

De Scouts hebben, na aandacht te hebben besteed aan het afscheid van Marije Pluim als leiding, ook spullen klaargezet voor hun zomerkamp. De tenten, het keukengerei en andere benodigdheden werden goed gesorteerd en ingepakt. Daarna werd er een hele lading waterballonnen gevuld voor een groot watergevecht, waardoor ook de Scouts lekker konden afkoelen. Van 11 t/m 17 juli gaan zowel de Scouts als de Verkenners op zomerkamp naar Duitsland, naar het kampterrein Brexbachtal, vlakbij Koblenz.

Bij de Explorers was het werken geblazen: zij gaan van 11 t/m 18 juli op zomerkamp naar Göteborg in Zweden, waarvoor ook de nodige spullen moesten worden uitgezocht en klaargezet. Ook moesten de tenten worden getest, die gelukkig allemaal door de keuring kwamen.

De meeste jeugdleden van Scouting Nunspeet gaan dus op zomerkamp: het hoogtepunt van het seizoen. Op zaterdag 5 september begint het nieuwe Scoutingseizoen. Vanaf dan is iedereen weer welkom om mee te komen doen. Scouting Nunspeet wenst iedereen een zonnige en avontuurlijke zomervakantie!

Kijk voor meer informatie over Scouting Nunspeet op www.scoutingnunspeet.nl.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-