Noodopvang vluchtelingen op Camping De Paasheuvel wordt alleenstaande minderjarige vreemdelingen-locatie‏

De tijdelijke noodopvang voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen op Camping De Paasheuvel in Vierhouten wordt per ingang van 24 september 2015 omgezet naar een opvanglocatie voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv-locatie). Burgemeester van Hemmen heeft hierover overeenstemming bereikt met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en De Paasheuvel.

De opvanglocatie valt onder verantwoordelijkheid van het COA en is voor de duur van zes maanden tot 1 april 2016. Dit betekent dat de alleenstaande minderjarige vreemdelingen die nu op de Paasheuvel zijn, daar blijven in afwachting van hun verdere asielprocedure. Dit aantal wordt zo nodig vanaf 24 oktober 2015 uitgebreid naar maximaal 60 minderjarige vreemdelingen.

Burgemeester Van Hemmen: “ik ben positief dat door snel handelen van Paasheuvel, gemeente en COA, wij als gemeente deze opvanglocatie kunnen realiseren voor deze minderjarige jongeren. .Ook wil ik de dorpsvereniging Vierhouten en de inwoners roemen om hun positieve medewerking. Door deze maatregel is 24-uurs zorg, begeleiding en toezicht geborgd voor deze vluchtelingen. Dit geeft duidelijkheid en de jongeren kunnen zich nu voorbereiden op hun verdere asielprocedure

Op 29 september 2015 van 19.30 uur tot 21.00 uur is er voor inwoners van Vierhouten op Camping De Paasheuvel een inloopavond. De gemeente en het COA zullen daar aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-