OK-complex ziekenhuis St Jansdal Harderwijk officieel geopend

Ruim 150 geïnteresseerden waren vrijdag 29 en zaterdag 30 september aanwezig bij de officiële opening en ingebruikname van de nieuwe Klinische Operatieafdeling (OK) en de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) van ziekenhuis St Jansdal Harderwijk. Na een inhoudelijk symposium kon de zaal door middel van een live verbinding meekijken naar de openingshandeling die plaatstond op het nieuwe complex en vragen stellen aan de OK-medewerkers. Zij stapelden blokken op elkaar door ‘aan de touwtjes te trekken’. Dit symboliseerde het belang van goede samenwerking en communicatie tussen de betrokken partijen tijdens het bouwtraject. De drie blokken die de verschillende bouwfasen voorstelden, vormden uiteindelijk het woord ‘Geopend’.

Een nieuw innovatief OK/CSA complex vraagt om een unieke aanpak. Ziekenhuis St Jansdal heeft van plan tot realisatie zeer nauw samengewerkt met Royal HaskoningDHV, OK Consultancy Nederland en Wiegerinck architecten en met elkaar een prachtig innovatief OK-complex gerealiseerd. Veel daglicht, prettig gebruik van kunstverlichting, een efficiënte routing door het complex en het gebruik van natuurlijke kleuren en prints, maken dat het een fijne werkplek is voor medewerkers en patiënten zich op hun gemak voelen. St Jansdal is het eerste ziekenhuis in Nederland die het gehele complex heeft voorzien van het innovatieve luchtinblaassysteem Opragon voor optimale hygiëne en infectiepreventie.

Voorafgaand aan de officiële opening vond het Bouw OK/CSA symposium plaats, die mogelijk is gemaakt door de betrokken partners. De sprekers vertelden de aanwezigen over het unieke bouwproces: van ambitie en ontwerp tot realisatie en leerpunten. Een proces waarbij gebruikers continue zijn betrokken bij alle keuzes die er zijn gemaakt. Aansluitend was er de mogelijkheid om het nieuwe complex te bekijken. Diegenen die de rondleiding hebben gemist, bekijk hier de beelden van het nieuwe OK-complex: http://bit.ly/2fKcoX5

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-