Optimale bluswatervoorziening voor Samoza en Mennorode

In de gemeente Nunspeet is een natuurbrand in droge periodes één van de grotere risico’s. Bij het bestrijden daarvan is snel en veel water nodig. Voor een adequate bluswatervoorziening voor de bestrijding van (natuur)branden moeten op de locaties Samoza (Vierhouten), Mennorode en Schapendrift (Elspeet) brandputten worden gerealiseerd.

Omdat de eigenaren van recreatieterrein Samoza en Hotel en Congrescentrum/camping Mennorode belang hebben bij de aanwezigheid van brandputten op/nabij hun terrein, zijn met hen afspraken gemaakt over de realisatie van de brandputten. Beiden betalen ook mee aan de realisatie er van. De brandputten worden voorzien van een elektrische pomp zodat de brandweer bij aankomst met ‘één druk op de knop’ kan beschikken over bluswater (90 m3/h).

De gemaakte afspraken zijn vastgelegd in een document, welke vanmiddag is ondertekend door wethouder Marije Storteboom en de heren Schiphorst (Samoza) en Van der Geest (Mennorode). In de overeenkomst is o.a. vastgelegd dat de gemeente verantwoordelijk is voor de aanleg en het onderhoud, maar dat Mennorode en Samoza zorg dragen voor een te allen tijde goede bereikbaarheid van de brandputten. Ook is vastgelegd dat de brandweer de putten uiteraard mag gebruiken bij branden, maar ook bij oefening/opleiding.

Wethouder Marije Storteboom is blij met de gemaakte afspraken: ‘Zo heeft de brandweer sneller bluswater ter beschikking, wat ook weer van belang is voor deze beide bedrijven. Een prachtig staaltje van gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen. In ben trots op beide bedrijven”, aldus de wethouder.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-