Politiebericht: Politie controleert actief op inbrekers

De politie heeft op dinsdagavond 20 november een actie gehouden in verschillende gemeenten op de Veluwe waarbij actief gecontroleerd werd op inbrekers en verdachte situaties. Dit is gedaan in samenwerking met onder meer het regionale woninginbrakenteam en de recherche. Er is een aantal verdachte personen en situaties aangetroffen.

De actie is gehouden in de plaatsen Epe, Heerde, Hattem, Nunspeet, Elburg en Oldebroek. Agenten hebben daar gesurveilleerd en veel automobilisten, fietsers en ‘toevallige’ passanten gecontroleerd. Ze hebben hierbij gelet op het bezit van inbrekerswerktuigen en/of gestolen goederen.

Geslaagde actie

Hoewel er geen inbrekers op heterdaad zijn betrapt, kan toch worden gesproken van een geslaagde actie. Er is namelijk een aantal personen/situaties aangetroffen die als verdacht worden aangemerkt. Een voorbeeld hiervan is een scooterrijder die zonder geldige reden bij een woning in Epe stond. Agenten reden op de Heerderweg toen zij een scooter zagen bij een woning waar geen licht brandde. Ze besloten de bestuurder, een inwoner uit Heerde, te vragen naar de reden waarom hij daar was. Op het moment dat ze naar hem toe reden, reed een andere scooter hen voorbij en ging er snel vandoor. De man bij de scooter had weliswaar geen inbrekerswerktuig of gestolen goederen bij zich, maar hij kon ook geen verklaring geven over wat hij kwam doen in Epe. Ook maakte hij een erg zenuwachtige indruk. De agenten vermoedden dat hij en de andere scooterrijder van plan waren om in te breken.

Een andere surveillance-eenheid zag een auto bij het treinstation in Nunspeet staan waar gereedschap in lag. De eigenaar van de auto is al zes keer eerder aangehouden voor onder meer inbraak.

Waarschuwing

De politie houdt dergelijke acties om inbrekers af te schrikken en om een waarschuwing af te geven. Tijdens de wintermaanden worden er namelijk veel woninginbraken gepleegd en dat probeert ze hiermee terug te dringen.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-