Problemen energievoorziening vanwege warmte ziekenhuis st. Jansdal Harderwijk

Eén van de twee gasgeneratoren van het ziekenhuis is vanmiddag tijdelijk uitgevallen vanwege te hoge temperaturen. De generatoren moeten op volle kracht draaien, onder andere  om het gebouw te koelen. De noodstroom is bijgeschakeld.

Medewerkers van het ziekenhuis hebben samen met de brandweer het dak van het energiegebouw gekoeld om de temperatuur van de daar aangezogen lucht omlaag te brengen.

Om voorbereid te zijn op eventueel verdere uitval zijn vanmiddag de risico’s geïnventariseerd. Op basis hiervan is in kaart gebracht welke maatregelen er moeten worden genomen om de energietoevoer niet in gevaar te laten komen. In ieder geval kan St Jansdal terugvallen op de NUON.

Zaterdag wordt het nog warmer. Er worden in het weekend geen problemen verwacht omdat dan een groot aantal afdelingen, zoals de poliklinieken, gesloten zijn.

Inmiddels is de temperatuur van het energiegebouw gedaald en is de situatie onder controle. Patiënten en medewerkers hebben niet gemerkt dat er bijgeschakeld is op noodstroom. De patiëntenzorg is niet in gevaar geweest. 

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-