Sieraden aangetroffen bij twee verdachten van woninginbraken A28 Nunspeet


Door een tip van een alerte inwoner uit Gieten konden woensdagavond op de A28 in Nunspeet twee verdachten (29-jarige man uit Barneveld en een 27-jarige man uit Ede) van woninginbraken worden aangehouden.

De Gietenaar belde de politie nadat twee mannen volgens hem verdacht gedrag vertoonden. Toen hij de mannen wilde aanspreken gingen ze er snel vandoor in hun auto. De getuige gaf het kenteken aan de politie door. Agenten konden even later op de snelweg in Nunspeet twee verdachten aanhouden.

In hun auto werden inbrekersgereedschap en een hoeveelheid sieraden aangetroffen. Een van die sieraden werd donderdag herkend door een aangeefster van een woninginbraak in Gieten. De andere sieraden zijn mogelijk te linken aan meerdere inbraken in de gemeente Aa en Hunze. Beide verdachten zijn na hun aanhouding naar de politie in Drenthe gebracht waar het onderzoek wordt voortgezet.

Vrijdag worden de mannen voorgeleid aan de rechter-commissaris die beslist of ze langer vast moeten zitten. Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen burgers en politie.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-