Spaar Douwe Egberts koffiepunten voor voedselbanken

Ook dit jaar gaan de Lionsclubs in Nederland weer Douwe Egberts koffiepunten inzamelen voor het goede doel. Deze punten worden bij Douwe Egberts verzilverd tegen pakken koffie voor de vele voedselbanken in Nederland. De kerstactie van vorig jaar leverde op deze manier maar liefst 120.000 pakken koffie op.

Ondanks het feit dat de economie weer aantrekt leeft in Nederland nog ruim een miljoen mensen (waarvan ongeveer 35.000 kinderen) onder de armoedegrens. Helaas ook in onze gemeente. Deze mensen komen in aanmerking voor voedselpakketten van de Voedselbank in hun buurt.

“Maar koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. En als je van €40 in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak veel te duur”.

Kerstactie

De decembermaand, met Sinterklaas, Kerst en de jaarwisseling is bij uitstek een maand van feestelijkheid en gezelligheid, maar zeker ook van saamhorigheid en verbondenheid. In deze sferen gunnen we onszelf en elkaar iets extra’s: cadeautjes, lekker eten en drinken bij bijzondere en intieme momenten. In de pakketten van de voedselbank mag daarom de koffie niet ontbreken.

In heel Nederland liggen nog vele miljoenen koffiepunten in keukenlades en trommeltjes. Met meer dan 6.500 vrijwilligers van circa 125 Lionsclubs en Voedselbanken in Nederland zullen we deze DE-waardepunten inzamelen en bij Douwe Egberts verzilveren voor koffie”. Douwe Egberts ondersteunt deze landelijke kerstactie weer van harte en heeft wederom aangegeven om de totale opbrengst te zullen verhogen met 15%.

Inzamelpunten

Er zijn inmiddels meer dan 1.000 inzamelpunten door het gehele land. Voor onze regio kunnen de waardepunten worden ingeleverd in Nunspeet bij Bruna (Dorpsstraat 15), Albert Heijn Supermarkt (Harderwijkerweg 18),Supermarkt BONI (Veldweg 6), Supermarkt PLUS Wilmink (Colijnstraat 52/60), Supermarkt JUMBO (Industrieweg 15). In Elspeet bij Supermarkt PLUS van der Horst (Uddelerweg 71). In Hulshorst is het inzamelpunt Dorpshuis “De Wieken” (Kapelweg 72).

Alhoewel deze kerstactie landelijk is opgezet en zeer breed wordt gedragen komen de pakken koffie ten goede aan de regionale voedselbanken.

Dus mensen: mest de keukenlade uit, kijk in de verzameltrommeltjes, keer de keukenpotjes om. En lever uw DE-waardepunten in, zodat de klanten van de voedselbanken ook dit jaar weer kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-