Syntus bussen toch weer door het centrum van Nunspeet

In 2014 berichtte MelvinBakker.nl dat Syntus niet meer zou rijden door het centrum van Nunspeet en via de Elburgerweg in Nunspeet. Dit leidde tot veel onvrede door de inwoners van Nunspeet…

Goed nieuws! Vanaf 10 december zal de bus weer door het centrum van Nunspeet heen rijden, zo laat Syntus weten aan MelvinBakker.nl 

In 2014 voelde Syntus zich genoodzaakt om de bus niet meer door Nunspeet Centrum te laten rijden omdat samen met gewijzigde treintijden en het afwaarderen van de snelheid van de weg tussen Harderwijk en Nunspeet (van 80 naar 60) de treinaansluiting onhaalbaar was geworden.

Dat is niet goed gevallen bij de inwoners van Nunspeet, echter er werd vanuit Hulshorst en Hierden een prima treinaansluiting geboden.

Vervelend was voor Syntus dat de NS de treintijden eind 2016 wéér aangepast heeft, waardoor de treinaansluiting opnieuw in het geding kwam. Momenteel is de aansluiting zo krap geworden, dat het busvervoerbedrijf niet altijd een vlekkeloze overstap kan garanderen. De bus rijdt soms zo voor de neus van de reizigers die net uit de trein zijn gestapt weg.

Syntus heeft daarom besloten om per december 2017 de overstaptijden fors te verruimen door de vertrektijden van de bus met 15 minuten te wijzigen. In de tijd die hiermee ontstaat kan ook het centrum van Nunspeet weer worden aangedaan.

Deze bus zal onder het bekende lijnnummer 111 gaan rijden. Eens per uur linksom door Nunspeet en eens per uur rechtsom.De aansluiting op lijn 100 wordt hiermee fors verbeterd, waardoor er betere reismogelijkheden ontstaan tussen Harderwijk, Hulshorst en Elburg.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-