Vuurwerkbrillen en -voorlichting voor basisscholen in gemeente Nunspeet

Buro Halt Gelderland  geeft op vijf basisscholen in Nunspeet en Elspeet vuurwerklessen aan groep 8. Dit zijn Da Costaschool, Petraschool, De Ridderschool in Nunspeet en Da Costaschool en Boaz-Jachinschool in Elspeet.  Na afloop van de vuurwerklessen krijgen de leerlingen een vuurwerkbril uitgereikt.

Burgemeester Van de Weerd reikt op donderdag 22 december om 14.30 uur vuurwerkbrillen uit aan groep 8 van de Ds. C. de Ridderschool in Nunspeet.  “Voorlichting over vuurwerk is belangrijk, kinderen kunnen niet vroeg genoeg gewezen worden op de gevaren van vuurwerk. Een veiligheidsbril kan oogletsel voorkomen. Ook het kijken naar vuurwerk wordt met deze bril veiliger“, aldus burgemeester van de Weerd.

Het uitdelen van de vuurwerkbril is een gezamenlijke actie van Optiek Van Veen, Vuurwerkwinkel Geniet van Fietsen (vuurwerkverkoper in Nunspeet) en de gemeente Nunspeet.

Voorlichting – Gastlesssen Vuurwerk
Jaarlijks worden er zo’n 1.500 jongeren naar Halt gestuurd omdat zij zich niet aan de vuurwerkregels houden. Maar ook vernielingen, brandstichting, geluidsoverlast en het lastigvallen van hulpdiensten zijn situaties die veel voorkomen tijdens oud en nieuw. In deze voorlichting hebben we het over verschillende overlastsituaties en leren jongeren hoe ze kunnen omgaan met groepsdruk.

Leerlingen weten hoe ze (betrokkenheid bij) overlastsituaties rondom de jaarwisseling kunnen voorkomen. Daarnaast weten de leerlingen wat de regels zijn voor het gebruik en (ver)kopen van vuurwerk en wat de gevolgen zijn als ze zich hier niet aan houden. Tot slot weten leerlingen hoe ze kunnen voorkomen dat ze onder invloed van groepsdruk betrokken raken bij het veroorzaken van overlast of plegen van strafbare feiten.

 

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-