Werkzaamheden: Spoorvernieuwing Utrecht Centraal van 17 tot en met 21 augustus

Van woensdag 17 augustus tot en met zondag 21 augustus werkt ProRail aan de spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal. Tijdens deze laatste week van de zomervakantie in Midden-Nederland zet ProRail een belangrijke stap: het nieuw aangelegde spoor wordt aangesloten en op maandag 22 augustus in gebruik genomen. Dat betekent ook dat dan de eerste treinen stoppen op het nieuwe station Utrecht Vaartsche Rijn. Door de werkzaamheden rijden er minder treinen op een aantal trajecten. NS adviseert reizigers om de Reisplanner via ns.nl of de Xtra-app te raadplegen.

ProRail werkt met honderden mensen op verschillende locaties rond Utrecht Centraal aan wissels, bovenleidingen, perrons, seinen en beveiliging. Het zijn intensieve en omvangrijke werkzaamheden in een relatief korte periode. Het is daarom raadzaam voor reizigers om maandagochtend 22 augustus de Reisplanner te checken, mogelijk rijden de treinen anders dan gepland.

Na afronding van de werkzaamheden kunnen vanaf maandag 22 augustus de eerste treinen stoppen op station Utrecht Vaartsche Rijn. Ook stoppen vanaf maandag weer treinen op station Utrecht Zuilen.

Informatie voor reizigers

Tijdens de werkzaamheden rijden er minder treinen op een aantal trajecten:

  • Tussen Den Haag Centraal/Rotterdam Centraal- Utrecht Centraal twee i.p.v. vier Intercity’s per uur
  • Tussen Utrecht Centraal – Utrecht Overvecht vier in plaats van acht Sprinters per uur
  • Tussen Utrecht Centraal – Geldermalsen twee i.p.v. vier Sprinters per uur
  • Tussen Woerden – Utrecht Centraal twee i.p.v. vier Sprinters per uur op 17 en 18 augustus

Op enkele trajecten rijden in de late en vroege uren bussen in plaats van treinen.

Een volledig overzicht is te vinden op ns.nl/treinverkeerutrecht. Voor een advies op maat kunnen reizigers vanaf 10 dagen voor vertrek via de Reisplanner checken wat de werkzaamheden voor hun reis betekenen.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-