Woning overval Arthur Briëtstraat Nunspeet

Nunspeet – De politie heeft op 6 juli rond 03.00 uur een 27-jarige man uit Ulft aangehouden; hij zou kort ervoor betrokken zijn geweest bij een gewapende overval op een woning eerder die nacht in Nunspeet. De man werd na een zoektocht –waar ook een politiehelicopter bij werd ingeschakeld- aangehouden in een tuin van een woning in Epe.

De overval aan de Arthur Briëtstraat in Nunspeet vond plaats rond 00.35 uur. Op grond van onderzoek gaat de politie er vanuit dat de 47-jarige bewoner opendeed nadat er was aangebeld. Daarop kwamen er naar verluidt drie mannen de woning binnen. De man en zijn 42-jarige echtgenote werden bedreigd met onder meer een vuurwapen (of iets wat daar op leek) en vastgeboden, terwijl de daders het huis doorzochten. Nadat de woning was doorzocht, ging men er met geld en sieraden in een personenauto vandoor.

Achtervolging

De politie –die door een getuige was gebeld- was snel ter plaatse en kon de auto nog zien wegrijden, waarop een achtervolging plaatsvond die eindigde op de Lichtmis in Epe. Bij deze achtervolging werd –naast diverse politievoertuigen- ook een politiehelicopter ingezet. Uiteindelijk kon de politie de Ulftenaar aanhouden; meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Getuige?

De politie doet onderzoek naar deze zaak, maar heeft daarbij de hulp van het publiek nodig. Zo lijkt het er op dat de daders op de weg tussen Nunspeet en Epe onderdelen van de buit uit de auto hebben gegooid.  Als u dus iets gezien of gehoord heeft of spullen heeft gevonden die betrekking kunnen hebben op dit misdrijf, bel dan met 0900-8844. Als u anoniem wilt blijven, kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-