06-07-2013 Schaapscheerdersfeest Elspeet 2013

De schapen van de Elspeetse kudde worden op deze dag ontdaan van hun warme vacht op de traditionele manier. Op en rondom de schaapskooi zijn allerlei activiteiten georganiseerd. Een aantal keren zal klederdracht worden getoond dat in de omgeving van Elspeet in vroegere jaren werd gedragen.

Elspeet staat op zaterdag 6 juli 2013 in het teken van het Schaapscheerdersfeest georganiseerd door de Ondernemersvereniging Elspeet.

De schapen van de Elspeetse kudde worden die dag ontdaan van hun warme vacht op de traditionele manier. Een aantal scheerders zal de schapen met de hand scheren.

Op en rondom de schaapskooi aan de Stakenbergweg zijn allerlei activiteiten georganiseerd. Verschillende kramen, meer dan voorgaande jaren, staan opgesteld waar u van alles naar uw gading kunt vinden. Ook zal de vereniging Nuwenspete samen met de werkgroep Elspete aanwezig zijn om een stukje cultuurhistorie te laten zien.

Een aantal keren zal klederdracht worden getoond dat in de omgeving van Elspeet in vroegere jaren werd gedragen. Dit alles zal plaatsvinden tussen 09.00 en 17.00 uur en iedereen is welkom!

IMG_9013
Archieffoto MelvinBakker.nl 2012
-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-