3 oktober: 37e Boerenlanddag Molen de Duif Nunspeet

Op zaterdag 3 oktober zal het rond Molen de Duif in Nunspeet weer een drukte van belang worden. Zo’n honderd standhouders hebben zich gemeld om hun waren aan de man en vrouw te brengen.

De Boerenlanddag wordt nu voor het zevende jaar georganiseerd door de Stichting Vrienden van Molen de Duif en de gehele opbrengst van deze dag komt ten goede aan het onderhoudsfonds van deze mooie Nunspeetse Molen. De Boerenlanddag wil geen braderie zijn. Alles staat in het teken van het landleven en de kramen zijn daarop geselecteerd. Ook dit jaar weer zullen diverse oude ambachten worden getoond.

De Heemkundige vereniging Nuwenspete zal ook dit jaar weer present zijn met nostalgische attributen en op het podium zullen zij enkele klederdracht shows geven. Ook het Shantykoor de Tolzangers zullen zich weer volop laten horen. Verdere muzikale bijdragen komen van het accordeon duo Annie en Marie die zich regelmatig over de markt begeven en ook Douwe met zijn orgeltje zorgt voor de vrolijke noot. Nieuw is het ganzen drijven van de Gelselaar. Een leuke attractie waarin leden van de Gelselaar met hun ganzen over de markt zullen ,wandelen’. Om de sfeer van weleer te vergroten zullen de Gorsselse Boerendansers ’s middags een tweetal optredens verzorgen.

Ook dit jaar kunnen liefhebbers van oude tractoren weer hun hart ophalen. Zo’n zeventig tractoren zullen opgesteld staan op het weiland, ook daar enkele mooie Pipo wagens en de sportievelingen krijgen de kans om Herman de Stier te bedwingen. Voor de kinderen is er een springkussen en kunnen ze zich laten schminken. Vanaf het weiland kunnen ze een ritje maken met de bokkenwagen. Een langere rondrit is dit jaar mogelijk met ,Bello’, de vervanger van de Jan Plezier. Centraal op de markt zal een groot terras worden ingericht waar de bezoekers terecht kunnen voor een kop koffie, frisdrank, broodjes, hamburgers, pannenkoeken en soep. Dit terras wordt geheel bediend door vrijwilligers van de Stichting Vrienden en ook hiervan komt de opbrengst geheel ten goede aan het onderhoudsfonds.

De Boerenlanddag wordt gehouden bij Molen de Duif aan de Molenweg 91 in Nunspeet. De markt duurt van 9-17 uur en is nog altijd GRATIS toegankelijk.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-