App ter voorbereiding op darmonderzoek ziekenhuis St Jansdal Harderwijk

Voor mensen die een coloscopie (darmonderzoek) krijgen heeft Ziekenhuis St Jansdal sinds kort een app beschikbaar. Met deze app kunnen zij zich thuis aan de hand van korte filmpjes en animaties laten informeren over het onderzoek. Dankzij de toegevoegde vragenlijsten vindt ook meteen een screening plaats. Zo kan het St Jansdal voorafgaand aan het onderzoek goed inspelen op de persoonlijke gezondheidssituatie van een patiënt en daarmee mogelijke risico’s terugdringen.

De applicatie is bedoeld voor patiënten die via hun huisarts of een andere arts, met uitzondering van een MDL-arts, verwezen worden naar het St Jansdal voor een coloscopie. Zodra de huisarts een patiënt heeft aangemeld voor een darmonderzoek krijgt de patiënt een mail met daarin een link naar de applicatie. Deze bevat een voorlichtingsmodule en een gezondheidsvragenlijst. Zodra de patiënt de vragenlijst heeft ingevuld en ingestuurd komt deze binnen bij de functieafdeling van het ziekenhuis, die op basis daarvan bepaalde acties genereerd. Als voorafgaand aan het onderzoek een persoonlijk gesprek met een MDL-verpleegkundige nodig is, wordt deze ingepland.

Voordelen
Volgens zorgmanager Frits van der Velde is de applicatie een voorbeeld van kwalitatief goede en efficiënte manier van pre-endoscopiescreening. “Dankzij de app worden patiënten zeer goed geïnformeerd over wat zij kunnen verwachten voor, tijdens en na het onderzoek. Groot voordeel is dat zij de applicatie thuis op een eigen gekozen moment kunnen doorlopen.”

Leverancier Medify leverde de applicatie voor het St Jansdal. De inhoud is samengesteld door het St Jansdal zelf. Voor de foto’s en filmbeelden van een scopie-onderzoek is een patiënt gevolgd die een coloscopie in het St Jansdal onderging. Patiënten die de applicatie doorlopen zullen merken dat deze heel duidelijk uitstraalt dat deze met zorg en aandacht is gemaakt.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-