Brandweer Nunspeet 1e bij regionale brandweerwedstrijden Wezep

Brandweer Nunspeet heeft zaterdag de eerste prijs gewonnen bij de regionale brandweerwedstrijden van het ABWC georganiseerd door het korps van brandweer Wezep.

Bij de oude brandweerkazerne van Hattemerbroek speelde zich een nogal onverwachts scenario af. Een persoon in een hoogwerker die bezig was met een gasbrander schrok van een ongeval met een tractor op een weiland naast het gebouw. Deze persoon schrok zo erg dat er brand ontstond in gebouw, de gordijnen vatte vlam en zijn hoogwerker ging op de noodstop waardoor hij vast kwam te zitten.

Bij aankomst van de brandweer kon met zien dat er een man in de hoogwerker vast zat en dat er brand was in het gebouw wat hij net had gekocht. Omdat deze persoon zo in paniek was, vertelde hij niet van het incident bij de tractor. Eenmaal toen hij bijna op de grond stond vroeg de man aan de brandweer hoe het ging met de tractorbestuurder. De brandweer vroeg hierop door en zag dat er op het naastgelegen weiland ook een incident had plaats gevonden. In het weiland lag een persoon met een pin in zijn been. De brandweer moest met behulp van een tang/schaar deze man van zijn benarde positie bevrijden.

In totaal deden er negen brandweerkorpsen mee met deze regionale brandweerwedstrijd in Wezep. De deelnemende korpsen waren; ASK, Ermelo, Putten, Oldebroek, Nunspeet, Harderwijk, Elspeet, Fire Chiefs en Elburg.

Om 19.00 uur was de prijsuitreiking in de brandweerkazerne van Wezep.

Uitslag:

  1. Nunspeet
  2. Elspeet
  3. Ermelo

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-