Inwoonster Hulshorst wint Nunspeets kunstwerk

Annemarie Kijk in de Vegt is de gelukkige winnaar van de wedstrijd “Kies je kunst” die Vinke Veluwe Makelaars onlangs organiseerde. Inwoners uit de gemeente Nunspeet konden uit 18 keramiek beelden en schilderijen kiezen. Deze stonden ten toon in het kantoor van Vinke Veluwe Makelaars. De te kiezen werken zijn gemaakt door de Nunspeetse kunstenaars Marijke Boekholdt en Wim Bakker. De inzendingen waren gelijkelijk verdeeld tussen de kunstenaars. Burgemeester Breunis de Weerd trok de winnaar.

Philipine Vinke is initiatiefnemer van de wedstrijd. “Ik zou het leuk vinden wanneer in heel veel huishoudens in onze omgeving Nunspeetse kunst te vinden is. Kunst geeft een meerwaarde aan de woonbeleving en goede kunst hoeft niet heel prijzig te zijn. Als Vinke Veluwe Makelaars helpen we graag de Nunspeetse Kunst promoten.”

Annemarie Kijk in de Vegt motiveert haar keuze voor het werk “Kleur” dat Wim Bakker in 2015 maakte als volgt: “Normaliter zou ik nooit veel over een kunstwerk kunnen zeggen. Maar over dit werk kan dat wel. Het bestaat uit meerdere vlakken die tegenstrijdig zijn qua kleur en belijning. Het centrale vlak zit niet in het midden en de voor- en achtergrond doen iets met je kijken, waardoor je blijft scherp stellen.”. Wim Bakker heeft het werk gemaakt omdat hij zijn cursisten regelmatig opdracht geeft om twee kunstenaars te combineren.

Na de tentoonstelling van Bakker en Boekholdt zal Vinke Veluwe de wintermaanden houtdraaiwerk van de Nunspeetse kunstenaar Joop Erbé exposeren. De werken van Boekholdt gaan naar Veluvine en zijn daar vanaf 7 november te zien.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-