Spoorvernieuwing Utrecht Centraal van 15 tot 24 oktober 2016

Van zaterdag 15 oktober tot maandagochtend 24 oktober 05.00 uur werkt ProRail verder aan de spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal. Het is één van de laatste grote stappen om het spoor geschikt te maken voor meer treinverkeer. Door de werkzaamheden rijden er minder treinen op een aantal trajecten. Op diverse trajecten rijden bussen in plaats van treinen.  NS adviseert reizigers om de Reisplanner te raadplegen via ns.nl of de Xtra-app te gebruiken.

ProRail werkt rond Utrecht Centraal op vier locaties aan wissels, bovenleidingen, seinen en beveiliging. Ook wordt gewerkt aan een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de sporen, de Moreelsebrug.

Informatie voor reizigers

Tijdens de werkzaamheden rijden er minder treinen op een aantal trajecten:

Een volledig overzicht is te vinden op ns.nl/treinverkeerutrecht.

Spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal

ProRail maakt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu meer ruimte op het spoor rond Utrecht, zodat vervoerders in de toekomst meer treinen kunnen laten rijden. Het emplacement wordt volledig vernieuwd en er komen twee sporen en een nieuw perron bij. Door de sporen anders in te richten kunnen treinen soepeler het station in- en uitrijden. Eind van dit jaar is de spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal grotendeels afgerond.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-