Hartverwarmend: Heartpillows voor borstkankerpatiënten‏ ziekenhuis st Jansdal Harderwijk

Vrijwilligers van Stichting de Maretak Veluwe hebben hard gewerkt om borstkankerpatiënten van Mammacentrum Harderwijk (onderdeel van Ziekenhuis St Jansdal) te voorzien van heartpillows, een hartvormig kussentje dat helpt pijn en zwelling na de operatie te verminderen. Initiatiefneemster en mammacareverpleegkundige Annegreeth Hamstra ontving de eerste door de Maretak gemaakte heartpillow uit handen van vrijwilligster Hanna Sijmons.

Het ‘Heartpillow project’ is een initiatief dat in 2001 is gestart in het Erlanger Medisch Breast Resource Center in de Verenigde Staten. Inmiddels is het project overgewaaid naar Europa, waaronder naar Nederland.

Annegreeth: “Het kussentje is zo gemaakt dat het makkelijk onder de arm gedragen kan worden. Ervaring leert dat patiënten het kussentje niet alleen als zeer prettig ervaren en dat het goed helpt tegen de druk en pijn, maar dat het ook letterlijk een hartverwarmend cadeau is. Borstkankerpatiënten krijgen een kussentje aangeboden na een okselkliertoilet, waarbij de lymfeklieren in de oksel operatief worden verwijderd. Ook patiënten die een borstamputatie en/of bestraling op de oksel moeten ondergaan, krijgen een heartpillow aangeboden.” Vrijwilligster en coördinator Tuinkamer Hanna Sijmons: “Ik vind het een mooi initiatief en ben blij dat Annegreeth Stichting de Maretak heeft benaderd voor het maken van de heartpillows. Samen met een groep vrijwilligers heb ik het project omarmd.”

Stichting “De Maretak Veluwe” biedt ondersteuning aan mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten. Het aanbieden van de heartpillows aan Mammacentrum Harderwijk is een van de activiteiten tijdens de Maretak-maand. Kijk voor meer informatie over de Maretak op www.demaretakveluwe.nl. Voor meer informatie over het Mammacentrum: www.mammacentrumharderwijk.nl.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-