Een kinderwebsite voor ziekenhuis St Jansdal Harderwijk

De afdeling Kindergeneeskunde van ziekenhuis St Jansdal heeft een jarenlange wens in vervulling zien gaan. Een eigen kinderwebsite namelijk www.stjansdalkids.nl. Maar liefst 5000 kinderen bezoeken jaarlijks het Harderwijker ziekenhuis voor een poliklinisch bezoek, een ingreep en/of opname. Dat is best spannend voor de kinderen en hun ouders. Er leven bij hen allerlei vragen zoals; wat gaat er gebeuren, wat moet ik meenemen, hoe bereid ik mijn kind voor en wie zijn er allemaal betrokken bij de zorg voor mijn kind?

Naomi Reijmerink, kinderarts: “Met de komst van deze website voorzien we uitgebreid aan de informatiebehoefte van veel kinderen, en hun ouders. Afhankelijk van de leeftijd wordt speels, danwel meer informatief en serieus uitleg gegeven over hoe de gang van zaken gaat in het ziekenhuis. De website is een absolute aanrader, maar ook nodig in dit huidige digitale tijdperk.”

Voordat de website ontworpen werd, is nauwgezet bekeken wie de doelgroepen zijn en wat zij willen. De jongste doelgroep (tot zes jaar) is vaak met een volwassene online. Het deel voor deze doelgroep bevat vooral getekende illustraties en daarin komt St Jansdalgiraffe Sjiffa als herkenbaar beeldmerk voor. Er wordt veel gewerkt met foto’s, waarbij het onderschrift het verhaal vertelt. Ouders kunnen dan samen met hun kind de informatie doornemen en verwerken.

De middelste doelgroep (6-12 jaar) is vooral nieuwsgierig en dol op weetjes. Bij deze middelste doelgroep wordt dus vooral met foto’s gewerkt en heeft de site meer een stoere jungle stijl. Giraffe Sjiffa speelt nog een rol, maar is meer op de achtergrond aanwezig.

Tieners hebben een voorkeur voor buitenlands drama, nieuws en praatprogramma’s. Ze zijn zeer digitaal-vaardig, dagelijks online, vaak op hun eigen tablet en laptop. De uitstraling van het tienerdeel is dramatischer en stoerder, en het taalgebruik is meer richting volwassen taalgebruik. Ook de inhoud sluit aan. Bij hen vermelden we bijvoorbeeld de rechten die je hebt als patiënt.

De website is gerealiseerd dankzij gelden van de Stichting Vrienden van St Jansdal!

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-