Nuborgh College Veluvine Nunspeet tegen pesten

Afgelopen week was het weer de ‘Week tegen het Pesten’. Pesten blijft helaas een actueel thema. Het onderwerp van 2016 is #jedoetertoe. Nuborgh College Veluvine gaat dit jaar de ‘Week tegen het Pesten’ anders vormgeven dan normaal.

Dankzij subsidie van het Rabofonds Noord-West Veluwe en de gemeente Nunspeet kunnen alle eerste en tweede klassen van Nuborgh College Veluvine naar de musical Spijt. De musical is op 26 oktober en er zullen ongeveer 300 leerlingen aanwezig zijn.

De musical Spijt gaat over het boek Spijt! van Carry Slee. Het thema van dit boek is pesten. Jochem wordt al vanaf groep 8 gepest. Het gaat dan vooral om zijn postuur en uiterlijk. Jochem blijkt in het boek een eenzaam persoon te zijn die steeds onzekerder wordt in het verhaal. Uiteindelijk wordt Jochem zo erg gepest, dat hij ervoor kiest om niet meer te willen leven. Spijt hebben ze dan allemaal, de pesters én de andere klasgenoten.

Naast deze prachtige culturele ervaring gaat Nuborgh College Veluvine met de leerlingen aan de slag met de boodschap dat iedereen waardevol is en dat pesten daarbinnen geen ruimte heeft.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-