Nunspeet stuurt kaart aan vluchtelingen Vierhouten‏

Donkere dagen, eenzaamheid en uitzichtloosheid: de dagen rondom Kerst móeten voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen (AMV’s) wel somber zijn. De lokale SGP-fractie probeerde daar wat verandering in te brengen en verraste de jonge vluchtelingen afgelopen zaterdag in de opvang in Vierhouten. Fractievoorzitter Chris Stoffer: „We zijn rijk gezegend en hebben het in veel opzichten zo veel beter dan de AMV’s. Daar moesten we wel wat mee doen.”

In 2015 trokken veel vluchtelingen Europa en Nederland binnen. Toch werden er in de gemeente Nunspeet tot nu toe relatief weinig ondergebracht, vertelt Stoffer. Hij erkent dat het vluchtelingenvraagstuk gevoelig ligt, maar ziet ook de menselijke kant: „De vluchtelingen hebben een lange en onzekere reis achter de rug en ook de toekomst is onzeker. Met name de donkere en koude dagen kunnen voor hen heel zwaar zijn. Daarom wilden we ze namens de bevolking van Nunspeet een hart onder de riem steken.”

Breed gedragen
De fractie stond daarom afgelopen zaterdag op de markt met een enorme ansichtkaart waar winkelende Nunspeters hun kerstgroet voor de vluchtelingen op konden schrijven. Daarna werd de kaart samen met een aantal krentenbroden overhandigd aan de vluchtelingen in Vierhouten. Stoffer, enthousiast: „De actie werd breed gedragen. We ontmoetten veel mensen die zich de eenzaamheid van de vluchtelingen kan voorstellen en die hen graag wilden bemoedigen.” Lachend: „Het is dus niet een specifiek SGP-punt, maar iets heel menselijks. We zijn rijk gezegend en hebben het in veel opzichten zo veel beter dan de vluchtelingen. Het is mooi dat we ze op deze manier konden bemoedigen.”

De kaart en de krentenbroden warden overhandigd aan de vluchtelingen op de Paasheuvel en aan medewerkers van het COA. Medewerker Ludo van het COA: “We zijn hier heel erg blij mee. Het is bemoedigend voor de jongens die hier opgevangen zijn dat de locale gemeenschap zo met hen meeleeft en hen op deze manier een mooie kerst toewenst. Wat ons betreft een geslaagde actie!”

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-