Station Zwolle twee weken ‘op slot’

In de periode van zaterdag 30 juni tot en met zondag 15 juli worden er aan het spoor rondom station Zwolle diverse werkzaamheden uitgevoerd.

Er wordt gewerkt aan grote aanpassingen die nodig zijn om treinen richting Meppel en Emmen sneller in Zwolle te laten aankomen en vertrekken. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het Spoorplan Noord Nederland, waarbij gewerkt wordt aan de verbetering van het treinverkeer in heel Noord Nederland; meer reismogelijkheden, kortere reistijden, betere overstappen, meer treinen en een grotere betrouwbaarheid in dit deel van het land.

In deze periode rijden er bussen in plaats van treinen van/naar Zwolle in alle richtingen.
* Trajecten van/tot Meppel, ’t Harde, Olst en Kampen Zuid: NS bussen
* Trajecten van/tot Ommen: Blauwnet bussen
* Trajecten van/tot Raalte, Kampen: Blauwnet bussen
Voor doorgaande reizigers rijden er rechtstreekse bussen tussen Meppel en ’t Harde en tussen Meppel en Kampen Zuid. De extra reistijd is 15 tot 45 minuten.

NS zet in deze periode tussen de 125 en 200 bussen per dag in. Verder zijn er op de stations extra medewerkers aanwezig om reizigers op weg te helpen. Er worden nu al in de treinen zogenaamde visitekaartjes met informatie uitgedeeld. Op stations hangen posters en worden omroepberichten gedraaid om ook vooraf zo goed mogelijk onze reizigers te informeren. Vanaf 10 dagen voor de start van de werkzaamheden is ook de reisplanner aangepast en kunnen reizigers hier hun reisadvies op maat vinden.

Station Zwolle is het tweede spoorknooppunt van Nederland. Vanuit Zwolle vertrekken veel treinen naar diverse richtingen. De komende jaren gaat ProRail aan de slag om het spoor rondom Zwolle toegankelijker te maken waardoor er meer treinen Zwolle in- en uit kunnen rijden en ook sneller. Zie voor meer informatie: https://www.prorail.nl/nieuws/sporen-zwolle-klaarstomen-voor-de-toekomst

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-