Verkeersexamen in Nunspeet op 19 april a.s.

Op 19 april 2016 verzorgt de gemeente Nunspeet in samenwerking met Politie Nunspeet en de scholen het praktisch verkeersexamen. Het praktisch verkeersexamen wordt afgenomen op vrijwel alle scholen in Nunspeet. 245 leerlingen van de groepen 7 doen hun examen.

De start en finish is op de Markt in Nunspeet. Wethouder Marije Storteboom opent om 8.30 uur het examen. Dit verkeersexamen is een jubileumeditie want het wordt voor de 10e keer in deze vorm georganiseerd.

Nog altijd zorgt het verkeer voor teveel jonge verkeersslachtoffers. De organisatie werkt er daarom hard aan om zo veel mogelijk praktijkexamens af te nemen. Kinderen die eerder geslaagd zijn voor het schriftelijk verkeersexamen, kunnen nu in de praktijk brengen wat zij hebben geleerd. Door de combinatie van theorie en praktijk wordt een groter bewustzijn voor het verkeer gecreëerd. Het streven is dat kinderen zich op straat goed kunnen redden. Kortom, theorie en praktijk kunnen niet zonder elkaar.

De routes van het praktisch verkeersexamen zijn zorgvuldig uitgezet over ongeveer 5 km en komen overeen met de dagelijkse werkelijkheid. Tijdens deze route wordt door diverse controleposten gelet op onder andere voorrang geven, richting aangeven, goed uitkijken en veilig rijden.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-